Училищни лекари и медицински сестри на първа линия в борбата

...
Училищни лекари и медицински сестри на първа линия в борбата
Коментари Харесай

Училищни лекари и сестри на първа линия в борбата срещу COVID-19 във Варна

Училищни лекари и медицински сестри на първа линия в битката против COVID-19 във Варна. С цел ограничение разпространяването на болестта, те преглеждат всички идващи пасажери на жп гарата и автогарата в града.

Не малко от тях се завръщат от Западна Европа.
Още една жертва на COVID-19 в Благоевград Четирима души починаха у нас в границите на един ден от ковид
През последните 5 години доктор Людмила Йотова е доктор в главно учебно заведение. От началото на изключителното състояние обаче е на жп гарата, където дневно контактува приблизително с 300-400 души.

" Трябва да се оправим. Просто няма различен метод да се управлява този поток ", съобщи доктор Людмила Йотова.

Много нейни сътрудници от учебни заведения и детски градини във Варна също са задействани в битката със болестта. Тя не крие, че терзание има, само че никой не си и помисля да се откаже.

" Всеки, който има доблестта, би трябвало да бъде деен със оправянето с тази обстановка ", добави доктор Людмила Йотова.

С доктор Йотова работи и доктор Цена Казакова. Тя от 10 години е пенсионер, само че без да мисли се записва като доброволец, когато схваща, че има потребност от медицински лица.

" Ами взех решение и аз с нещо да бъда потребна. Засега не съм боледувала. Дай Боже и короната да не пристигна при мен ", сподели доктор Цена Казакова.

Лекарите са уверени, че предварителната защита е най-хубавия метод. Призовават хората да бъдат виновни и да се отнасят съществено към обстановката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР