Училището няма да бъде огнище или развъдник, а място за

...
Училището няма да бъде огнище или развъдник, а място за
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Училището няма да стане огнище, а място за разпространение на вируса

Училището няма да бъде огнище или разплодник, а място за разпространяване на ковид. Това съобщи известният пулмолог доктор Александър Симидчиев в " Денят стартира с Георги Любенов ".

Според него инфектираните възпитаници няма да боледуват толкоз тежко, т.е., няма да се покачат хоспитализациите и интензивните отделения, само че ще се увеличи разпространяването.

" Аз не планувам огромни проблеми с учениците, допустимо е да има проблеми с учителите. Но учениците няма да боледуват тежко, само че те ще станат метод, по който инфекцията ще се популяризира ", добави докторът.

Увеличаването на инфектираните е предстоящо, " тъй като върнахме почти една десета от популацията назад в групи - това са 700 000 възпитаници, които започнаха да си контактуват интензивно и това е мястото, където болестта се популяризира ".

Според пулмолога това, което следим като пикове и спадове, не се дължи на външни фактори на вируса, а на държанието на хората.

" Когато хората се уморят да съблюдават ограниченията и стартират да контактуват повече и без защитни средства, ще имаме пик. Когато съберем доста хора на мач, на митинг или на учебно заведение - ще следим пик. Не е казусът на околната среда, казусът е на човешкото държание ", добави той.

Д-р Симидчиев съобщи, че сега, в който хората стартират да палят печките с дърва и въглища, увеличението на фините прахови частици ще подготвя към по-често боледуване от всевъзможни инфекции, в това число и от ковид. Той даде за образец Северна Италия, където съгласно него, една от аргументите тя да е такова огнище, е че било най-замърсеното място от цялата страна.

Пулмологът съобщи, че системата към момента не е под напън, само че е мъчно да се предвижда какво ще стане по-натам.

" В интензивните отделения няма да има проблем с ресурса. Около 700 индивида са приети в болница все още, това също е надалеч от броя на леглата, които има ", разяснява той.

Единствено проблем вижда в поляризирането на мненията, тъй като хората се объркват кого да слушат и за какво. Според него би трябвало да се обърне внимание не да се подрежда на хората какво да вършат, а да им се изяснява какво и за какво би трябвало да създадат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР