Училището ни научи на толкова много полезни неща – формулата

...
Училището ни научи на толкова много полезни неща – формулата
Коментари Харесай

5 неща, които ни се ще да бяхме научили в училище: Свалките, медитацията и още!

Училището ни научи на толкоз доста потребни неща – формулата за лице на паралелепипед, по какъв начин се прави сребърен нитрат, коя е столицата на Оман... хм не, чакай: май нито едно тези не ни е трябвало, откогато завършихме. 

Има обаче неща, които ни се ще да бяхме разбрали в гимназията, тъй като щяха да са ни от изгода. Ето пет от тях:

Как да преборим напрежението

via GIPHY

Медитация, спорт, психотерапия: живеем в ерата на доста и всевъзможни способи за личностно развиване. И почтено казано сред работата, университета и обществения живот, малко “стрес мениджмънт ” би ни бил потребен. За страдание обаче, българските учебни заведения рядко се концентрират върху менталното здраве на учениците. Надяваме се в бъдеще това да се промени, само че в това време е добре сами да развиваме тези умения в себе си.

Виж още: А в случай че Squid Game беше сниман в България? Как щеше да наподобява сериалът в българската реалност

Как да проведем оня диалог

via GIPHY

Независимо дали започваме сериозна връзкаq или просто летен флирт нещата рано или късно опират до един въпрос: “Какво сме ние? ”. Гаджета? Friends with benefits? Нещо друго? Какъвто и да е отговорът, този диалог постоянно е прекомерно несръчен развой: рискуваме да нараним нечии усеща (ако другия човек е по-заинтересован) или пък да бъдем уязвени (ако ние сме хлътнали по него). Ако някой има трикове за гладка връзка, молим да показа...

Как, по дяволите, да се обличаме есента

via GIPHY

Сутрешно време се чувстваш като в Сибир, следобяд си на Бахамите: есенното време е меко казано изменчиво. Ще ни се някой да ни бе издал тайната си за това по какъв начин да се обличаме през преходния сезон. Така (може би) нямаше да излизаме навлечени с яке единствено, с цел да получим топлинен удар броени часове по-късно...

Виж още: ТЕСТ: Всеки, който е над 15 година, би трябвало да може да отговори на тези въпроси!

Как да се оправим с бюрокрацията

via GIPHY

Едва ли има част от живота на възрастен, която да е по-досадна и (за съжаление) неизбежна от бюрокрацията. Къде да се нареждам на опашка? Как да се записвам? Защо нищо не работи, както би трябвало? (Това последното май се питат всички българи...) Ще ни се да имаме вяра, че в случай че в учебно заведение ни бяха срещнали с тези процедури, бюрокрацията нямаше да наподобява чак толкоз обезсърчаващо комплицирана.

Как да живеем тук и в този момент

via GIPHY

Понякога във вихрушката от оценки, изпити и известност, която съставлява гимназията, се губят най-важните полезности: да се държиш добре с другите. Да живееш в сегашното. Да се чувстваш добре в кожата си. Ако съумяваме да вършим тези неща, то значи образованието ни е било сполучливо (дори и да сме не запомнили какъв брой е котангенс от 45 градуса!).

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР