Училище в Ирландия с нестандартен метод на обучение – вече

...
Училище в Ирландия с нестандартен метод на обучение – вече
Коментари Харесай

Ирландско училище възлага добри жестове вместо домашни на учениците си

Училище в Ирландия с ексцентричен способ на образование – към този момент три следващи години всеки декември учителите стопират да дават домашни на децата, само че вместо това им разпореждат всеки ден да вършат по един добър жест.

Милата история трогна хората в обществените мрежи.

Ръководството на началното учебно заведение на Клонакилти, Ирландия, решило да размени домашните работи с благи жестове от изгода на цялото общество в градчето.

Децата били въодушевени да вършат благи жестове всеки ден от месец декември. „ Това са дребни жестове на добрина, които биха донесли голяма разлика в живота на някои хора “, споделят от учебното заведение.

Милите жестове били давани като задания от учителите. Например, в понеделниците те трябвало да беседват с възрастни хора, вторник – да оказват помощ на родителите си в семейството. Средите били свободни – всяко дете единствено преценя какъв благ жест да направи и за кого, а в четвъртък – всяко дете трябвало да направи нещо благо за себе си.

Единственото обвързване на малчуганите било да водят дневник с всички благи жестове, които са създали през декември.

„ В свят обхванат от обществените мрежи, нашите младежи непрекъснато изпитват напрежение. Няма по-добър метод да им покажем пътя напред от това да вършат положително. Всички знаем, че помагайки се чувстваш по-добре “, споделят от учебното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР