Училищата вече ще могат да извършват разходи за доставка на

...
Училищата вече ще могат да извършват разходи за доставка на
Коментари Харесай

Училищата ще могат да плащат интернета на бедни ученици

Училищата към този момент ще могат да правят разноски за доставка на интернет по местоживеене на учениците , които не разполагат с подобен по обществени аргументи. Това ще важи в случаите, когато присъственият образователен развой в учебното заведение е краткотрайно прекратен по наставление на способен орган, заради което образованието на учениците се реализира от разстояние в електронна среда. Мярката е допълнение на Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, която Министерският съвет през днешния ден одобри. 

Промените се постановат по отношение на част от въведените на територията на България противоепидемични ограничения свързани с разпространяването на вируса Коронавирус - 19, които включват прекратяване на образователните занятия в учебните заведения. Благодарение на откритото партньорство сред учители, родители и доставчиците на услуги близо 89 на 100 от учениците в страната са били включени в образование в електронна среда . Прилагането на тази форма на образование ще реализира предстоящите резултати при изискване, че може да обхване оптимално огромен брой възпитаници, се показва в прессъобщението.

Поради липса на механически условия - мобилни устройства и/или интернет съгласуваност част от учениците не могат да бъдат дейно включени в образование в цифрова среда. Ето за какво от просветителното министерство предлагат да бъдат употребявани опциите на учебните бюджети за подкрепяне на възпитаници, които по обществени аргументи не разполагат с интернет съгласуваност, за включването им в отдалечена форма на образование в изискванията на наложените противоепидемични ограничения.

Идеята е за интервала, в който присъствените образователни занятия са прекъснати, учебните заведения да могат да правят разноски за обезпечаване на интернет съгласуваност за тези възпитаници. Разходите ще се правят за сметка на осъществените икономии в учебните бюджети в резултат на прекратяването на образователния развой на територията на учебните заведения. Предложеното допълнение на Наредбата е обвързвано с реализирането на задачите на Националната тактика за учене през целия живот (2014 - 2020) за понижаване на каузи на прибързано напусналите просветителната система. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР