Училищата в Русе преустановяват присъствени занимания от понеделник. Затварят врати

...
Училищата в Русе преустановяват присъствени занимания от понеделник. Затварят врати
Коментари Харесай

Учениците в Русе минават онлайн, спират приема и плановите операции в област Пловдив

Училищата в Русе преустановяват присъствени занимания от понеделник. Затварят порти и всички центрове за образование на възрастни, реши Областният действен щаб за битка с корона вирусната зараза, съобщи БНР.

Със 760 болни на 100 000 души население община Русе влезе в мрачно алената зона на болест с корона вируса.

Още по-тежко е ситуацията в община Ценово, където инфектираните са 865 и Бяла със 780.

Това наложи Областният действен щаб за битка с корона вирусната зараза да предприеме нови ограничавания от понеделник.

Преустановяват се присъствените образования на възпитаници в учебните заведения и на възрастни в другите школи и групи. Това заяви шефът на РЗИ-Русе доктор Искра Генева и добави:

„ Да се уточни, само че не да се спре, а да се уточни плановият банкет и плановата оперативна активност предвид на недопускане на пораждане и разпространяване на вътреболнични инфекции “.

Работещите в лечебните и обществени заведения ще би трябвало да имат или документ за имунизация, или негативен тест за Covid-19.

Според доктор Генева ползата към имунизирането нараства всеки ден и това дава вяра, че няма да се стигне до цялостно затваряне на всички действия в страната.

„ Само през вчерашния ден има над 800, оня ден 600. Не сме ваксинирали толкоз доста преди този момент “.

В Пловдивска област се приключват плановите интервенции и приемът в лечебните заведения, откакто беше регистрирана 14-дневната заболеваемост от 769 на 100 хиляди души население. Това оповестиха от РЗИ след съвещание на регионалния спешен щаб.

Заповедта за анулация на плановия банкет е изпратена към този момент за координиране с основния държавен контрольор. В нея в детайли са разказани и изключенията – да вземем за пример за онкоболните и родилките.

Целта на тази мярка е да се обезпечи запас от лекари и санитари, които да подкрепят работещите в Covid зоните в лечебните заведения, подчертаха от РЗИ.

В Пловдивска област на този стадий няма дефицит на кревати, в това число и интензивни, за лекуването на болните от ковид, които се нуждаят от хоспитализация. Но е притеснителна наклонността за увеличаващият се непрестанно брой на инфектираните, съобщи регионалният шеф Ангел Стоев.

„ Имаме разкрити 1083 кревати за Covid заболели, в това число и интензивните. От тези кревати 261 са свободни. Свободните кревати за интензивно лекуване са 23. За най-голямо страдание и през вчерашния ден са умряли 12 индивида, от които 11 са неимунизирани. Отново приканвам хората да преценят и да вземат решение дали да си поставят или да не си поставят ваксини при тези стряскащи, напряко плашещи данни “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР