Училищата в област Смолян преминават на ротационна схема от 7

...
Училищата в област Смолян преминават на ротационна схема от 7
Коментари Харесай

Училищата в Смолянско преминават на ротационна схема на обучение

Училищата в област Смолян минават на ротационна скица от 7 до 18 февруари, редувайки присъствено и онлайн образование. Това е едно от решенията на извършеното през днешния ден незабавно съвещание на Областния за битка с COVID-19, на което е разисквана влошената епидемиологична конюнктура, съгласно информация от регионалния пресцентър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30250
От 31 януари се вкарва ограничаването за заведенията да работят при 50 % от потенциала си при съблюдаване на метода със зеления документ.

На съвещанието на щаба е разисквана информация за наклонност на повишаване на новите случаи на ковид в региона. Показателят за 14-дневна заболеваемост е повишен до 1631 на 100 000 население, а 70 % от направените през предходната седмица ПСР проби са позитивни. Двойно повече са позитивните деца и възпитаници - 88 са новорегистрираните през предходната седмица.

Увеличава се и натискът към лечебните заведения, съгласно данни на регионалния пресцентър са свободни 30 % от общо 165 коронавирус болнични кревати и 4 от 11-те интензивни кревати. Осигурени са медикаменти и О2, проблем остава неналичието на личен състав, показва шефът на РЗИ доктор Мими Кубатева, съобщи Дарик.

От 7 до 11 февруари онлайн уроци ще имат учениците от VI, VIII, IX и XI клас, а от 14 до 18 февруари те ще преминат към присъствени часове. За класовете V, VII, X и XII онлайн образованието е от 14 до 18 февруари. Изцяло присъствено ще се образоват учениците от I до IV клас, онлайн занимания не се плануват и за самостоятелните лечебни сесии за деца със специфични просветителни потребности. Преустановяват се всички извънкласни занимания и действия, екскурзии, спортни празници, с изключени на регионалните кръгове на национални олимпиади и надпревари.

Забраняват се визитите на малолетни лица след 22.00 часа в питейни и нощни заведения, добавя регионалният пресцентър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30250  Дания регистрира рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие Дания регистрира рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие  Учениците в Полша се върнаха на отдалечено образование поради рекордно нарастване на случаите на COVID-19 Учениците в Полша се върнаха на отдалечено образование поради рекордно нарастване на случаите на COVID-19  Гърция позволява още веднъж музика в заведенията за хранене и питейните заведения на фона на понижаване на случаите на COVID-19 Гърция позволява още веднъж музика в заведенията за хранене и питейните заведения на фона на понижаване на случаите на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР