„Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем в

...
„Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем в
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Донка Симеонова: Училищата в малките населени места са твърде сериозен проблем

„ Училищата в дребните обитаеми места са прекомерно сериозен проблем в България, с цел да продължат да съществуват се нуждаят от в допълнение финансиране, то се осъществя от общините и е за сметка на по-големите учебни заведения ", сподели на среща с поданици в казанлъшкото село Горно Черковище депутатът Донка Симеонова, член на парламентарната комисия по образованието и науката. Тя е внесла нов въпрос към министъра на образованието и науката - каква е политиката на МОН за поддръжка на учебните заведения в дребните обитаеми места, защото те са застрашени от закриване. „ За да продължат да действат страната би трябвало да се намеси с политика и поддръжка ", акцентира Симеонова пред загрижените за учебното заведение си горночерковци, недоумяващи за какво не се плануват средства за образователната постройка, която е в неприятно положение.

Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България " организира приемната си дружно с общинските съветници от левицата Пламен Караджов, Моника Динева и водачът на Българска социалистическа партия в селото Продан Бюйлеков. Динева даде обещание на жителите, че на идното съвещание на локалния парламент ще потърси отговорите на кмета: В кои обитаеми места в община Казанлък (без гр.Казанлък) е осъществено проучване на учебните здания по отношение на ограниченията за енергийна успеваемост, кой е направил обследването и за чия сметка, както и на какъв принцип се дефинират кои учебни здания да бъдат санирани.

„ Хората на село са изправени пред доста съществени провокации и не разбираме за какво не се търсят решения на проблемите ни, за които сме алармирали и кмета на кметството и общината - неасфалтирани и непочистени улици, липса на канализация, открита водопроводна тръба за питейната вода, непочистено коритото на река Гюрля, подкопаване основите на мостовете и така нататък ", разясниха жителите с паника. Представителите на Българска социалистическа партия обобщиха, че ще слагат всички сигнали до съответните институции и се надяват ръководещите да намерят решения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР