Училищата в Мадрид молят семействата на учениците да помогнат в

...
Училищата в Мадрид молят семействата на учениците да помогнат в
Коментари Харесай

Училищата в Мадрид призоваха родителите за помощ в разчистването на леда

Училищата в Мадрид молят фамилиите на учениците да оказват помощ в разчистването на леда, образувал се след изобилния снеговалеж предишния петък, осведоми БНР.

В понеделник по разпореждане на Министерството на образованието те би трябвало да отворят порти, само че към момента имат проблеми с преспите сняг, които поради ниските температури са се трансформирали в ледени блокове.

Студената вълна след бурята Филомена, която обхвана съвсем цяла Испания и аргументи гибелта на 5 души, продължава да основава проблеми с разчистването на леда.

Според локалните управляващи в Мадрид всяка четвърта улица в столицата към този момент е почистена, само че дворовете на просветителните центрове към момента са в лед. 250 учебни заведения и 70 детски ясли ще одобряват още веднъж деца от понеделник, което значи, че до тогава всеки ден би трябвало да бъдат изчистени по 80 от тях, изясни зам.-кметът Бегоня Виласис

.

Заради опасения, че това няма да се случи, учебните управления приканиха родителите на децата за помощ. Армията разчиства улиците и боклуците, насъбрани по време на блокадата, а над 400 общински служащи бяха мобилизирани, с цел да се обезпечи достъп до класните стаи.

Регионалното държавно управление изиска оповестяването на Мадрид за пагубна зона и оцени вредите към този момент на 1 милиард 398 милиона единствено в Мадрид и региона (досега бяха 700 милиона). Летището към момента не работи на цялостни обороти, а 351 пътни прави остават затворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР