Училищата в индийската столица остават затворени заради стелещия се за

...
Училищата в индийската столица остават затворени заради стелещия се за
Коментари Харесай

Училищата в Делхи са затворени заради мръсния въздух

Училищата в индийската столица остават затворени поради стелещия се за трети следващ ден над града смог , съобщи АП.

Гъста мъгла обгръщаше през днешния ден по-голямата част от постройките и паметниците в града, а здравните управляващи предложиха да се заобикаля всякаква физическа активност навън. Индексът за качеството на въздуха надвиши 460, което е девет пъти повече от стандартите на Световната здравна организация , демонстрират данните на държавния Централен съвет за надзор на качеството на въздуха. На някои места показателят бе над 500.

Въпреки всичко стотици деца участваха през днешния ден в годишния маратон " Тичай за децата " , проведен от неправителствената организация " Праяс ". В обществените мрежи хората упрекнаха управляващите, че са разрешили да се организира маратонът, откакто се появиха фотоси на деца, тичащи без защитни маски. Събитието беше проведено по случай годишнината от рождението на първия министър-председател на Индия Джавахарлал Неру. Този ден в Индия се отбелязва и като ден на детето.

" Това беше алегорично събитие и децата не са тичали повече от 200 м ", сподели уредникът Амод Кантх пред АП. Попаднал в епицентъра на скандал, той съобщи, че организацията му е имала позволение от управляващите, и добави, че не е получавал инструкции да анулира събитието.
 Gulliver/Getty Images-->

Вчера основният министър (премиерът) на административния район на Делхи Арвинд Кеджривал разгласи, че ограниченията за ограничение на автомобилния трафик по улиците за понижаване на нездравословните излъчвания може да бъдат удължени, в случай че се наложи.
 Gulliver/Getty Images
Според метеоролозите от довечера замърсяването в столицата евентуално ще стартира да понижава поради увеличаване напразно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР