Училищата в Черна гора трябва да отворят врати, едва след

...
Училищата в Черна гора трябва да отворят врати, едва след
Коментари Харесай

В Черна гора не бързат да отварят училищата

Училищата в Черна гора би трябвало да отворят порти, едвам откакто бъде открит надзор върху епидемията от ковид . Това съобщи ръководителят на офиса на Световната здравна организация в Подгорица Мина Брайович, съобщи БГНЕС.
Отварянето на учебните заведения ще бъде предизвикателство, счита тя, а решението следва да се вземе от локалните управляващи.
Необходимо е преди този момент да се прегледат редица фактори и да се направи оценка на риска. Препоръчва се тези решения да бъдат резултат от положението на епидемиологичната конюнктура и потенциала на здравната система, счита Брайович.
Всички страни би трябвало да се съобразят с обстоятелството, че вирусът се популяризира и върху децата, по тази причина на преместването на инфекцията в учебно заведение би трябвало да се гледа от по-широка вероятност.
Децата би трябвало да разполагат със съответните условия, да мият постоянно ръцете си със сапун и вода, а в доста учебни заведения санитарните пространства не дават отговор на условията, акцентира специалистът.
Брайович акцентира, че блокирането и затварянето на обществото поради вируса не е вид, нито избор, само че хората би трябвало да се научат да живеят с това.
Преди дни черногорското просветително министерство разгласи, че към момента не се знае дали учениците ще могат да се върнат в учебно заведение през септември, само че без значение от това е в ход подготовка за провеждането на присъствен образователен развой. Разбира се, има подготвеност и за „ проект Б “, който планува отдалечено образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР