Училищата могат да получат до 4 млн. лева за модернизация

...
Училищата могат да получат до 4 млн. лева за модернизация
Коментари Харесай

Предоставят до 4 млн. лв. на училищата и до 1,3 млн. лв. на детските градини за модернизация

Училищата могат да получат до 4 млн. лв. за рационализация на материалната си база. За детски градини с до две групи оптималният размер е 1,3 млн. лв., а за градини с три и повече групи - 1,8 млн. лв..

Парите се дават по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), осведомят от МОН. Проектът на насоките за кандидатстване по процедура " Модернизация на просветителна среда " на НПВУ, са оповестени за публично разискване.

Общият бюджет за основаване на модерни учебни заведения и детски градини е 326,1 млн. лв..

В учебните заведения ще се финансира създаване на инфраструктура за бъдеща STEM среда - лаборатории, центрове за млади откриватели, свързани класни стаи с високотехнологично съоръжение и други

На общините, в които не доближават места в учебни заведения и детски градини ще се отпускат пари за продължение и надстрояване на към този момент съществуващи здания. Това ще се прави и в случай че учебното заведение учи на две смени поради липса на задоволително класни стаи.

Чрез своите планове учебните заведения и детските градини би трябвало да подобрят също достъпа на хората с увреждания до своите здания. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР