Училищата и детските градини и ясли остават затворени до 12

...
Училищата и детските градини и ясли остават затворени до 12
Коментари Харесай

Училищата и градините остават затворени до 12 април

Училищата и детските градини и ясли остават затворени до 12 април - новият период. Образователната система очакваше заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за удължение на противоепидемичните ограничения, която към този момент е реалност.

Удължаването на насилствената почивка в учебните заведения бе предстоящо. Преди дни в писмо до учебните шефове просветният министър Красимир Вълчев ги уведоми, че най-вероятно неприсъствената форма на образование ще продължи до 13-ти април.  

Затворени до 12 април остават в София и яслите и детските градини, като заповета важи и за частните детски заведения. Вероятно градините, които се ръководят от общините, ще останат затворени в цялата страна. Още не е ясно по какъв начин и по кое време ще стартират да действат предпазени градини, както разгласи преди дни общественият министър Деница Сачева. Идеята е те да поемат децата на чиновници, които са на първа линия в битката с ковид - лекари, служители на реда, военни, както и на заетите в браншове като банки, куриерски фиирми и др, които не престават да работят. 

Не е ясно по какъв начин ще се урежда въпросът с насилствените отпуски на учителите в градините и яслите, където не се работи отдалечено. Както " Сега " писа, допустимо е хората да употребяват платения отпуск, а в случай че го изчерпят - да минат в неплатен, като получат конпенсация на загубата на приход под формата на ДМС. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР