Училища в белгийската област Фландрия са задължавали възпитаниците си да

...
Училища в белгийската област Фландрия са задължавали възпитаниците си да
Коментари Харесай

Белгийски училища задължавали възпитаниците си да участват в походи на природозащитници

Училища в белгийската област Фландрия са задължавали възпитаниците си да вземат участие в походите на природозащитниците по-рано тази година, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че казусът е провокирал инспекция на инспектората по образованието, който заключава, че учебните заведения могат да провеждат походи като част от извънкласната активност. Същевременно се преценя, че учебните управления не могат да задължават младежите да вземат участие, в случай че не възприемат концепцията и следва да им намерят други занимания.

Според инспектората, присъединяване в дейностите на природозащитниците не е политическа изява, защото деянията не са свикани от политически сили.

Решението е по тъжби на родители, които са възразили, че походите са прекомерно политизирани. Белгийски младежи участваха от началото на годината в походи всяка седмица с гледище за повече ограничения за отбрана на околната среда. Те предложиха въвеждане на безвъзмездни публични транспорти, преустановяване на използването на еднократни пластмасови произведения, повече благоприятни условия за придвижване с електрически транспортни средства.

През февруари министърът на околната среда на Фландрия Юке Сауфлихе подаде оставка, откакто съобщи намерено, че митингите на природозащитниците не са спонтанни, а плод на скрит план и зад тях стоят интернационалните организации. Тогава тя добави, че изказванията й почиват на данни от белгийското контраразузнаване, само че това бе опровергано от министъра на правораздаването. Дни по-късно Федералният парламент прегледа по неотложност промени в законодателството за запазване на околната среда, които плануват един път годишно управляващите и неправителствени организации да разискват напредъка по реализиране на поставените цели за понижаване на замърсяването.

На изборите през май ненадейно добър резултат реализира партията Вламс беланг, която се разгласи против ограниченията, въведени от управляващите без публично допитване, измежду които рестриктивните мерки за придвижване на по-стари коли. В началото на юни белгийските управляващи оповестиха, че стартират всенародно допитване в интернет, с което да открият на какво жителите са подготвени, с цел да допринесат за енергийния преход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР