Училища от община Видин представиха утвърдения си план-прием за учебната

...
Училища от община Видин представиха утвърдения си план-прием за учебната
Коментари Харесай

Панорама на средното образование се проведе във Видин

Училища от община Видин показаха одобрения си план-прием за образователната 2019/2020 година по атрактивен метод и посредством разнородни рекламни материали. На спонтанни щандове деца, представляващи образователните заведения, раздаваха брошури и запознаваха бъдещите гимназисти, както и родителите им с предлаганите специалности- одобрени и нови.
В Професионална гимназия "Проф. доктор Асен Златаров " - Видин ще бъдат разкрити две нови паралелки, те са в област "Техники и технологии ". Там се оферират 3 специалности, едната е с дългогодишна процедура - "Компютърна техника и технологии ", а другите две са нови за учебното заведение, това сподели Десислава Цокова- старши преподавател в гимназията:
"Едната е "Приложен програмист ", това е специалността, която се предлага в съдействие с "Ай Ти " компании. Другата компетентност е "Промишлена електроника ", за нея имаме сътрудник, при който децата ще вървят на процедура в завода ".
Възстановява се дългогодишна специалност "Оператор в шевното произвеждане ", в която преди години се обучавали възпитаници, напомни учителят в Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев " Аксиния Петрова.
"В годините обратно на тази специалност беше прекратен приема. Но за сметка на това производството в нашият град е подчертано в доста шевни предприятия, които изпитват усложнения във връзка с служащи и една от аргументите да бъде възобновена, е по тяхно предпочитание. "
За новата образователна година в Професионална гимназия по селско стопанство „ Г.М.Димитров” Дунавци ще бъде разкрита нова специалност "Хлебар-сладкар " в дневна форма на образование, това сподели за Радио ВИДИН Анелия Вачева преподавател в гимназията.
"Тя е със компетентност "Производство на самун и хлебни произведения ", което е ново предложение. След 7 клас е приемът, това е една компетентност, с която учениците могат да се осъществят професионално ".
Посетителите на панорамата бяха най-много деца, на които им следва да станат гимназисти, не лиспваха и родители, които направиха избор:.
"Харесах си от тиха за туризъм, харесва ми...Още не сме решили, на мен всяко учебно заведение ми харесва, само че съм се насочила към математическата гимназия...Аз може би в британската, езиците ми се отдават, одобрявам британски език, знам италиански. "
Всички възпитаници бяха дейни и предизвикаха разнообразни презентации с, които разпространяваха своите образователни заведения. Най-колоритно, обаче, беше пред щанда на учебното заведение по изкуства във Видин- "Св. Св. Кирил и Методий ". Ученици в национални носии пяха песни и играха хора. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР