Ученолюбиви, талантливи, интелигентни и готови да преборят всяка конкуренция -

...
Ученолюбиви, талантливи, интелигентни и готови да преборят всяка конкуренция -
Коментари Харесай

Петя Шанкова: повелителят на числата

Ученолюбиви, надарени, интелигентни и подготвени да преборят всяка конкуренция - това са съумелите деца на Европейската столица на културата. С лекост печелят медали и се трансформират в новата горделивост на Пловдив. Те са любознателни и любопитни, не пропущат да покажат уменията си, печелейки първите места на надпревари, състезания и олимпиади.


Регионалните и общинските просветителни съревнования стават все по-тесни за пловдивските гении, които нееднократно се кичат със златни медали от международни шампионати.

Бъдещето на Пловдив е в ръцете на даровити музиканти и артисти, гениални учени и математици, надарени поети и художници, международни първенци по редица спортове. Те смайват с триумфи и въодушевяват с умения.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„ Който се учи, той ще сполучи. Доказателство за това са всички награди, които ме подтикват да не преставам все по този начин амбициозно да се боря за триумфите си “. Това споделя Петя Шанкова, ученичка от Националната комерсиална гимназия в Пловдив.

Петя е взела участие в много състезания, надпревари и олимпиади, ориентирани към специалността <210> в учебно заведение - „ Оперативно счетоводство ”. Сред най-значимите съревнования е Състезанието по финансиране, бюджетиране и кредитиране, провело се през ноември 2017 година Там бъдещата абитуриентка е част от един от шестте тима финалисти и с това печели банкет без изпит в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “.

През март 2017 година пък Петя сграбчва сребърен орден на националния кръг на олимпиадата по счетоводство и единствено няколко минути я разделят от златното отличие. Благодарение на тези достижения от учебно заведение я избират за представител на образование, проведено от КФН и Фондация „ Буров ” на тематика „ Небанков финансов бранш в България ”.

Успехите на зрелостничката не престават със започването на 12-и клас, когато през октомври тя печели една от 16-те стипендии за икономисти в България на Фондация „ Атанас Буров ”. Броени дни по-късно Петя се класира преди всичко на Националната университетска олимпиада по счетоводство, проведена от Икономически университет Варна. В началото на декември затвърждава първата си позиция и на Националния конкурс по счетоводство за средношколци в София, иницииран от списание „ Счетоводство+ ” и УНСС.

Поредното печеливше съревнование за Петя е това по митнически и данъчен надзор, проведено от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”. Там дванадесетокластничката дружно със съотборниците си се класира преди всичко.

Петя счита, че България се нуждае от младежите, по тази причина избира да остане и да се осъществя тук. Приета е в трите стопански университета у нас, само че към този момент се стопира на УНСС. В бъдеще желае да бъде най-много здрава и все по този начин стимулирана и има вяра, че триумфите, които я чакат, ще са от ден на ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР