Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на

...
Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на
Коментари Харесай

Борисов: Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на България


Ученията са значими за дипломацията и за външната политика на България, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който участва на заключителния стадий на тактическото обучение с бойни стрелби „ Шабла 2019 година “. „ Всички дружно упражняваме, демонстрираме своите качества, демонстрираме това, което имаме. Изводите са, че би трябвало да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкоз повече възпиращата мощ е най-важна “, добави министър председателят Борисов. Той посочи, че формированията ни са посочили отлични резултати.

 

Министър-председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че на Балканите мирът може да съществува, когато всички са доста мощни и единни. „ Всичко друго от мир ще бъде вреда за всички “, съобщи министър председателят и добави, че е значимо напъните да се концентрират в повишение на приходите и на Брутният вътрешен продукт.

 

В тактическото обучение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на Република България, Република Сърбия и Съединени американски щати. Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита от Българската войска, взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 „ Точка “ и осъществяване на огневи задания с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „ Шабла – 2019 година “

 

Заедно с премиера Бойко Борисов заключителния стадий на учението „ Шабла – 2019 година “ следиха и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР