Ученията на НАТО са насочени против Русия – сега това

...
Ученията на НАТО са насочени против Русия – сега това
Коментари Харесай

Бен Ходжис си призна: Ученията на НАТО са насочени против Русия

Ученията на НАТО са ориентирани срещу Русия – в този момент това не се крие и от самите участници във военния алианс. Гръмкото изказване за желанието да изплаши Москва направи командващият сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа, американският военачалник Бен Ходжис.   Той приказва пред публицисти на полигон, на който сега текат маневрите „ Мирен страж”. „ Руснаците почитат единствено силата. Ако ние демонстрираме единение, ще покажем, че сме дружно, че сме подготвени. Тогава, съгласно мен, няма да ни се постанова да се тормозим от някакви си руснаци”, сподели Ходжис.

До границите на Русия сега текат цяла редица от натовски учения. Едно от най-големите е „ Сейбър Гардиън”, в което вземат участие хиляди военни.

За антируския курс на маневрите на алианса Москва е говорила неведнъж. В края на юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че НАТО е повишило интензивността на своята подготовка. Това, съгласно него, показва откровеното отвращение на Запада да се откаже от натиска върху Москва.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР