Учения, водени от НАТО, с участието на повече от 1200

...
Учения, водени от НАТО, с участието на повече от 1200
Коментари Харесай

Учения, водени от НАТО, започнаха днес в Босна и Херцеговина

Учения, водени от НАТО, с присъединяване на повече от 1200 души започнаха през днешния ден в Босна и Херцеговина, оповестява АП. Ученията се координират взаимно от Евроатлантически координационен център за реагиране при бедствия и цели да усъвършенства интернационалното съдействие при случай на разнообразни произшествия с химическо, биологическо, радиационно или нуклеарно естество.

Помощник основния секретар от НАТО по зараждащите провокации, свързани със сигурността, Сорин Дукару съобщи, че петдневното упражнение е " необятно отворено за сътрудници ", като се изключи Русия:

Това упражнение е необятно отворено за сътрудници от евроатлантическата общественост и оттатък. Имаме представители и от Пакистан. Честно казано има единствено една страна, която не взе участие, тъй като макар че поддържаме политическия разговор, практическото съдействие беше спряно с Русия от 2014-а година поради противозаконното анексиране на Крим. Така че продължаваме политическия разговор, само че не практическото съдействие. За останалите ни сътрудници това упражнение е изцяло отворено, и сме удовлетворени на забележителния интерес. Благодарни сме на всички участници, в това число на Беларус, на Пакистан. Страхотно е да имаме толкоз необятно посланичество на народи. От Испания до Сърбия, от България до Беларус, от Хърватия до Пакистан.

Това полево обучение на НАТО е първото такова провеждащо се в Босна и Херцеговина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР