Учениците, завършили средно образование тази година, трябва сами да платят

...
Учениците, завършили средно образование тази година, трябва сами да платят
Коментари Харесай

След 12. клас: Завършилите трябва сами да си платят осигуровките през лятото

Учениците, приключили приблизително обучение тази година, би трябвало сами да платят здравните си осигуровки, в случай че не са почнали работа незабавно.

Това припомнят от приходната организация. Здравните осигуровки през 2019 година са 22 лв. и 40 стотинки на месец. Това касае приключилите учебно заведение до влизането им в университета.

Осигуровките се превеждат на страната до 25-о число на месеца.
Здравната осигуровка остава 8% през 2019 година Парите за опазване на здравето следващата година ще са с 500 млн. лева повече
Наскоро приключилата Стефани към този момент е платила вкупом здравните си осигуровки за трите месеца.

„ Ако се получи това спиране и ни спрат здравните осигуровки, не дай си Боже, в случай че се случи нещо неприятно, ще би трябвало да си поемаме всичко от личния джоб, което тук не е доста на ниска цена ", изясни Стефани.

Не самата тя, а работодателят е покрил отговорностите на Ася. След дипломирането стартира работа на трудов контракт с това изискване.

„ В учебно заведение би трябвало да почнат да го загатват. Все отново те носят някаква отговорност до XII клас и тези три месеца някой би трябвало да ги спомене, тъй като е допустимо даже родителите да не са запознати”, счита Ася.
Търгуващите в интернет заявяват е-магазините си в Национална агенция за приходите до 29 юни До момента пред данъчните са оповестени близо 11 000 онлайн платформи за продажби
За тези месеци младежите, които не са почнали работа, не са нито възпитаници, нито студенти, които се обезпечават за сметка на държавния бюджет.

„ Опасността идва от това, че в случай че има три месеца без здравно обезпечаване, на четвъртия месец човек губи опцията да употребява здравна осигурителна помощ. Месец повече ще направи по този начин, че в случай че човек потърси здравна помощ в някое болнично заведение, тя ще му бъде отказана безвъзмездна, а ще бъде платена”, изясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Дори и изгубени, здравните права могат да се възстановят при заплащане на трите вноски обратно, само че за това време се начислява рента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР