Учениците все по-рано се обръщат към наркотиците и вече в

...
Учениците все по-рано се обръщат към наркотиците и вече в
Коментари Харесай

30% от учениците в осми клас вече са ползвали наркотици?

Учениците все по-рано се обръщат към опиатите и към този момент в 8ми клас 30% от тях са опитвали и използват опиати.

Това обявиха по NOVA уредниците Калин Таушанов и Мариела Кирова на самодейността " Един грам живот ".

" Приемаме го като главен проблем и опасност за нашите деца, по тази причина са заехме с самодейността. Все по-малко е информацията в обществените мрежи, какъв брой в действителност е рискова дрогата. ", считат те. 

„ Ние сме гражданска самодейност от родители, които се събрахме и установихме един факт – на нашите деца, сигурно, рано или късно, за жалост – по-скоро прекомерно рано, ще им бъде предоставена дрога. Въпросът е по кое време, по какъв метод, каква дрога ще им бъде предоставена и какви ще са резултатите от използването на тази нова дрога. Защото сега на пазара има над 300 типа дизайнерска дрога в България и даже специалистите не могат тъкмо да дефинират какво има в тази дрога “, разяснява Кирова.

Те разясниха, че опиатите могат да  отключат доста тежки и съществени последици и са безапелационни, че няма лека и тежа, всичката е рискова.

" Родителите, които сме в самодейността желаеме да се ползва, както в фамилиите, по този начин и в извънкласните действия. Ще се финансира от участниците в нея ", прибавиха още те. 

Споделиха, че следва да се провежда конференция на която ще бъдат поканени всички институции и заинтригувани лица, с цел да обсъдят опцията за по-широкото разпространение на програмата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР