Учениците във Варна и областта са в грипна ваканция от

...
Учениците във Варна и областта са в грипна ваканция от
Коментари Харесай

Учениците във Варна в грипна ваканция от днес, спират свижданията и детските консултации

Учениците във Варна и региона са в грипна почивка от през днешния ден до 4 февруари в това число. Тъй като 5 февруари е разгласен за междусрочна почивка, децата би трябвало да се върнат в класните стаи на 6 февруари, четвъртък идната седмица. 

Решението бе взето на съвещанието на комисията за битка с грипа и острите респираторни болести към РЗИ-Варна през вчерашния ден.

" На този стадий не може да се приказва за грипна зараза във Варна, намираме се в предепидемична конюнктура, само че взехме решение да вземем съответни превантивни ограничения ", изясни за Varna24.bg доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия в града. 

Към момента заболеваемостта за Варна е 157,80 на 10 000 души.

От през вчерашния ден бяхавъведени и още няколко незабавни превантивни ограничения за битка с разпространяването на грипа и острите респираторни болести. 

Прекратяват се женските и детски съвещания за интервала 28 януари - 5 февруари. Прекратяват се свижданията в лечебните заведения. 

Дадени са рекомендации за съответно систематизиране на наличния медицински запас и леглова база в лечебните заведения. Препоръчително е във всяко здравно заведение да бъде проведен един кабинет, в който ще бъдат преглеждани единствено заболели с остри респираторни болести и грип. 

Стриктен медицински филтър се вкарва в детските градини и ясли на територията на Варна и региона. Кихащи и кашлящи дечица ще бъдат връщани още на входа. Забранява се смесването на групи, сподели още доктор Драганова.

Тя заяви, че идващото съвещание на противогрипната комисия ще заседава на 5 февруари от 14 часа, когато ще бъде изработен разбор на обстановката и в случай че няма епидемиологични данни за Варна и региона, учанеците ще се върнат в класните стаи на 6 фейвруари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР