Учениците в цялата област Бургас излизат в грипна ваканция. Това

...
Учениците в цялата област Бургас излизат в грипна ваканция. Това
Коментари Харесай

Още една област обяви грипна ваканция за учениците

Учениците в цялата област Бургас излизат в грипна почивка. Това реши Регионалният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести към регионалния шеф на Бургас. Децата няма да посещават образователни занятия в дните от 1 до 6-и февруари. Причината е високата заболеваемост измежду децата.

Вече втора седмица най-вече заболели от грип има при децата от 5 до 14 години, следвани от тези от 0 до 4 години. 

Удължава се и грипната зараза в Бургас.

" Броят на заболелите в Бургас пораства. Това допуска най-малко още 6-7 дни да удължим епидемията ", сподели преди съвещанието шефът на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров.

Миналата седмица броят на заболелите е бил 236-238 на 100 хиляди души, сега са 244. В Белодробната болница в Бургас в края на предходната седмица имаше 15% свобдни кревати единствено. Към днешна дата са свободни 20%. Заети са 80%. В детските отделения 25-30% са свободни, към 75% е заетостта, сподели доктор Паздеров.

Началникът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров чака с новите противоепидемични ограничения заболеваемостта да спадне след седмица.

На 5-ти февруари противоепидемичният щаб ще се събере още веднъж, с цел да реши дали ваканцията на децата ще бъде удължена, или на 7-ми февруари те ще се върнат в класните стаи.

За времето на грипната почивка се преустановяват и всички извънкласни занимания, олимпиади и надпревари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР