Учениците в пловдивско са намалели с над 23 000, а

...
Учениците в пловдивско са намалели с над 23 000, а
Коментари Харесай

53 училища в пловдивско са закрити за 18г.

Учениците в пловдивско са намалели с над 23 000, а поради демографската рецесия за последните 18 години са закрити 53 учебни заведения. Всички те са затворили вечно порти, а класните им стаи тънат в съсипия. По данни на Национален статистически институт през образователната 2000/2001 година школата са били 246, до момента в който през 2017/2018 година те към този момент са 193.

Пик в закриването на учебни заведения бележи 2009г. От данните излиза наяве още, че най-вече затворили школа през годините има в Община Карлово -17. В Община Пловдив те са 8. Повечето от тях са общообразователни. Веднага след тях се подреждат специфичните учебни заведения. Впечатление прави, че в паралелките преди 18 години е имало превес на девойки. Докато в този момент броят на момчетата и девойките в клас съвсем се е изравнил.

Междувременно някогашните учебни заведения се афишират за обмен в интернет, като цената им е колкото огромен апатрамент в Пловдив, откри инспекция на " Марица ". Така да вземем за пример против сумата от 194 760 лева.може да бъде закупено двуетажно учебно заведение в село Войводиново. В обявата е посочено, че то не действа към този момент 17 години. Въпреки това постройката била в положително положение, само че се нуждаела от ремонт, заради неналичието на употреба. Прилежащият имот към нея пък бил с повърхност от 9985 квадратни метра. Огромната зелена повърхност към учебните заведения е едно от главните им преимущества. Затова те се оферират за приюти, читалища, административни действия и кметства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР