Учениците в град Брезово излизат в тридневна грипна ваканция, считано

...
Учениците в град Брезово излизат в тридневна грипна ваканция, считано
Коментари Харесай

Тридневна грипна ваканция в Брезово

Учениците в град Брезово излизат в тридневна грипна почивка, считано от на следващия ден – 22 януари. Това заяви за „ Фокус “ кметът на Община Брезово - инж. Радньо Манолов. Причината за издадената заповед за преустановяване на образователните занятия са докладни от шефовете на учебните заведения, че 40 % от учениците отсъстват.

„ В детската градина обстановката е идентична – от 100 деца, записани в детското заведение, единствено 20 участват. Затова и в детската градина няма да се организират занимания и ще остане затворена за три дни “, уточни инж. Радньо Манолов. Грипната почивка в Брезово ще продължи до 24 януари, в това число.

„ По-добре да си стоят у дома и да се лекуват, в сравнение с всеки ден да има повече заболели “, разяснява Манолов.

След като областите Перник и Пазарджик към този момент оповестиха грипна зараза, в петък такава беше оповестена и за община Благоевград. Грипната зараза в града влиза в действие от 22 януари. В последните дни в общината е записано покачване на заболеваемостта от остри респираторни болести и грип, с което са достигнати епидемиологични стойности, само че за момента в останалата част от Област Благоевград няма индикации, че ще се наложи оповестяване на грипна зараза.

Заради грипната зараза образователните занятия в Община Благоевград ще бъдат прекратени от 22 до 24 януари. При грипна зараза се приключват също женските и детски съвещания, плановите интервенции и свижданията. Специалистите поучават затворените пространства да се проветряват допустимо най-често, да се заобикаля събирането на доста хора на едно място и при най-малки признаци да се уведомява персоналния доктор.

До 23 януари в това число ще продължи грипната зараза в област Пазарджик. От региона са изпратени 10 проби в Националната референтна лаборатория, като от тях 7 са позитивни за грипен вариант „ Ямагата “. Заболеваемостта в района остава висока като по данни за предходната тя е 255 на 10 000 души. Данните за актуалната ще излязат в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР