Учениците трябва да разполагат с индивидуални устройстваВ поредната дискусия на

...
Учениците трябва да разполагат с индивидуални устройстваВ поредната дискусия на
Коментари Харесай

Родители: Видео уроците правят училището по-интересно

Учениците би трябвало да разполагат с самостоятелни устройства

В следващата полемика на самодейността Образование 4.0 участваха ангажирани с образованието и цифровите технологии общественици (снимка: Виваком)

Дигиталните учебници и видео уроците ще създадат образованието в учебно заведение забавно и привлекателно, обявиха родители по време на полемика от самодейността Образование 4.0, проведена от Виваком и в. 24 часа.

Участниците в срещата предложиха да бъдат основани същински цифрови учебници, които да не са електронно четими версии на хартиения учебник. Родителите са безапелационни, че би трябвало да се увеличи потреблението на просветителни платформи, тъй като те дават опция на децата да получат познания по наличен и занимателен метод.

Повдигнат беше и въпросът за контрола на използването на устройства в час – родителите предложиха да се употребяват стратегии за скрининг, благодарение на които да се наблюдава какво вършат децата с електронните устройства. Контролът е значим и във връзка с здравословната дълготрайност на заниманията с „ умни “ устройства.

Особено значимо, съгласно родителите, е да се резервира салдото сред цифровото и обичайното обучение, а някои предмети като писане и математика да се учат по обичайния метод.

Родителите считат, че уменията на учителите са една от най-важните предпоставки за положително и качествено образование. Предложено беше да се работи за повишение на тяхната цифрова подготовка.

Дарин Маджаров (вляво), основател на просветителна платформа Уча.се, описа по какъв начин децата могат да получат познания по наличен и занимателен метод (снимка: Виваком)

Общо е мнението на всички страни в просветителния развой, че „ цифрово обучение “ значи преподаване, учене и изцяло другарство сред учители-ученици-родители благодарение на цифрови устройства. Това е забавно и стимулиращо обучение, което употребява уменията и интензивността на децата в интернет и развива тяхната креативност, аналитично мислене, благоприятни условия за работа в екип.

Качественото обучение, което гради нови умения редом с обичайните, като употребява технологиите в процеса на образование, е причина за съответна и сполучлива реализация на учениците в живота и на пазара на труда, счита участниците в полемиката.

Всяко дете на възраст 9-17 години употребява интернет всеки ден. В същото време учебното заведение не е готово въобще за този свят, е заключението на Центъра за безвреден интернет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР