Учениците ще могат да се явят на националните кръгове на

...
Учениците ще могат да се явят на националните кръгове на
Коментари Харесай

Насрочиха дати за ученическите олимпиади


Учениците ще могат да се явят на националните кръгове на олимпиадите с изключение на на 27 и 28 юни, в още два дни – на 29 и 30 юни. Промяната в заповедта на министъра на образованието и науката е направена, с цел да могат класираните на повече от една олимпиада, да се явят и на други, в случай че желаят.

На 27 юни от 8,00 часа ще се организира националният кръг на олимпиадите по химия и запазване на околната среда, философия, осведомителни технологии, съветски и италиански език и състезанието „ Знам и мога “. В същия ден от 14,00 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия.

На 28 юни от 8,00 часа ще бъдат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско обучение. След обяд в този ден са кръговете по история и цивилизации, математическа филология и информатика.

На 29 юни от 9,00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VII клас – по райони.

На 29 и 30 юни от 9,00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VIII до XII клас,  която се провежда НПМГ в София.

От 14,00 часа на 29 юни са кръговете по география и стопанска система и по британски език.

Учениците ще имат опция да ревизират знанията си по биология и здравно обучение на 30 юни от 14, 00 часа.

На 28 юни ще се състои и Националното съревнование „ Математика за всеки “ – за възпитаници от 4. клас, което ще размени останалите математически надпревари и дава опция всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия. Тогава е и надпреварата по естествени науки „ Акад. Любомир Чакалов “ (химия, физика, биология и география) за възпитаници от 7. клас, което ще се организира в София.

Всички олимпиади и надпреварата „ Математика за всички “се организират на територията на съответния район, от който са излъчени участниците, като се изключи националния кръг на олимпиадата по математика за възпитаници от  VIII до  XII клас.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР