Учениците, пострадали при взрива на магистрала в Болоня, вече се

...
Учениците, пострадали при взрива на магистрала в Болоня, вече се
Коментари Харесай

Едно от пострадалите в Болония българчета: Всички си помагаме, дошли сме като семейство

Учениците, потърпевши при гърмежа на автомагистрала в Болоня, към този момент се възвръщат. В болница остават три момчета.
 
Малко преди 18:00 часа локално време при най-тежко потърпевшото българско момче отиде посланикът Марин Райков. 17-годишният възпитаник е настанен в клиника по изгаряния. Според дипломат Райков положението на момчето е устойчиво. Още 10 дни са нужни на лекарите, с цел да преценяват дали младежът ще бъде опериран.
 
„ След като минаха няколко дни, към този момент се усещаме по-добре ”, споделя пред друго от потърпевшите момчета. 
 
След нещастието в Италия, българските възпитаници последователно се съвземат, а част от потърпевшите се прибраха в лагера. Общежитието, в което са настанени българските възпитаници - общо 20, се намира на към 200 метра от мястото на гърмежа. Всички деца остават до 31 август в Италия, като 13 от тях от на следващия ден не престават стажа си, а останалите са под лекарско наблюдаване.
 
„ Вече всички са спокойни, което е най- значимото. Очакваме тези, които са в болница, да се приберат ”, декларира още потърпевшият възпитаник.-->
 
Най-сериозно е положението на ученика с изгаряния по краката. „ Докторите са на мнение, че все още не се постанова оперативна интервенция. Никой обаче не може да се ангажира със период какъв брой време ще бъде в болница. Вече дори се усеща като воин, видя какъв брой доста хора са го търсили от България, стартира да отговоря на позвъняванията ”, изясни Татяна Кинджакова, шеф на Професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров ” в Силистра.
 
В групата има и четири девойки. В момента на първите гърмежи две от тях се намирали в близкия магазин. Огънят избухнал, а едната избавила другата. „ Възхитен съм от постъпките на такива деца ”, съобщи Росен Руфев, общоприет консул на България в Милано.
 
Групата към този момент се приготвя за изписване на последните трима потърпевши. „ Всички си оказваме помощ, пристигнали сме като семейство ”, съобщи потърпевшият.
 
По последни данни първата кола за спешна помощ е пристигнала на място на петата минута. Общо медицинските екипи са били 26. Ударната вълна е била толкоз сериозна, че опожарила редица здания в периметър от няколкостотин метра.
 
Хората към този момент разчистват домовете си. Основната цел на управляващите е бързо създаване на нов път. Това обаче може да продължи до пет месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР