Учениците от XI е клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“

...
Учениците от XI е клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“
Коментари Харесай

Единадесетокласници от ППМГ – Враца инициираха патриотична игра

Учениците от XI е клас на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца проведоха през днешния ден тематична игра под надпис „ Патриотът в мен “. Играта е част от състезанието „ Най-патриотичен клас” – 2018 година, който се организира под патронажа на кмета на Община Враца и е отдаден на 142-та годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 годишнината от рождението на Христо Ботев.
Съгласно регламента на състезанието участници в него могат да бъдат единствено възпитаници в Х и ХІ-ти клас от учебните заведения в град Враца, а присъединяване на класа може да бъде под формата на патриотична самодейност, в която да се включат 90% от учениците на съответния клас.
Гост на събитието бе господин Калин Каменов – кмет на града, който поздрави възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия за родолюбивата самодейност и пожела триумф на участниците в играта.
Учениците бяха разграничени в два тима от по четири индивида, които се състезаваха в пет кръга. Единадесетокласниците отговаряха на въпроси свързани с живота и делото на поета и бунтовник Христо Ботев, разпознаваха патриотични песни, описваха видни български възрожденци, назоваваха заглавия на Ботеви стихотворения откакто чуваха фрагменти от тях и така нататък Учителят по физическо образование и спорт в гимназията Филип Филипов се превъплъти в облика на героичния българин и рецитира неговото стихотворение „ Патриот “.
„ Отбор получил най-голям брой точки има, само че тим победител няма, тъй като смисълът на играта не е в спортния й темперамент, а в родолюбивия и родолюбив дух, който възпитава “, обясниха уредниците от XI е клас.
Програмата на деня продължи със спортни дуели по волейбол и баскетбол сред учениците от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР