Учениците от Ученическия Парламент изказват своята благодарност към всички, които

...
Учениците от Ученическия Парламент изказват своята благодарност към всички, които
Коментари Харесай

В Силистра организират благотворителен концерт „Отвори сърцето си – подари усмивка“

Учениците от Ученическия Парламент изричат своята признателност към всички, които са приели драговолно идеята и са помогнали на Дани да организира своето лекуване.
На 14.10.2022 година от 18:00 часа, в държавна такса „ Сава Доброплодни “ следва вторият благотворителен концерт „ Отвори сърцето си – подари усмивка “.
Събраните средства ще бъдат дарени на Данаил Павлов- на 18 години, възпитаник в ПМГ „ Св. Климент Охридски “. В началото на годината той бе диагностициран със недоброкачествен израстък Rabdoymiosarcoma и се нуждае от средства за лекуване в турската клиника „ Анадолу “, град Истанбул. Сумата е непостижима за неговото семейство и точно заради тази причина учениците от Ученически Парламент се сплотяват към концепцията да оказват помощ и още веднъж да върнат усмивката на Дани.
Със съдействието на Община Силистра, както и огромни танцови и музикални обединения, на 20.06.2022г. бяха проведени редица благотворителни събития- концерт, базари, футболен и волейболен маратон. В акциите взеха присъединяване освен учениците от ПМГ „ Св. Климент Охридски “, само че и доста жители на Община Силистра. Инициативата поддържаха огромни български спортисти като Златните девойки и Антъни Иванов.
В първия дървен павилион на площада в града ни ще се организира и благотворителен хартиен базар.
Учениците от Ученическия Парламент изричат своята признателност към всички, които са приели драговолно идеята и са помогнали на Дани да организира своето лекуване. Събраната сума в дарителската сметка от продадените билети и всички извършени начинания е на стойност 69 159 лева Към момента Данаил сполучливо е минал през курсове на химиотерапия. В началото на месец декември му следва етапна образна диагностика и нахлуване в трети стадий на лекуване. Акциите на Ученическия парламент и общностите ще не престават до момента в който Дани победи заболяването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР