Учениците от СУ „Христо Ботев” Враца приключиха успешно работата по

...
Учениците от СУ „Христо Ботев” Враца приключиха успешно работата по
Коментари Харесай

Учениците от СУ „Христо Ботев” във Враца завършиха успешно международен проект

Учениците от СУ „ Христо Ботев” Враца завършиха сполучливо работата по план „ Европа – татковина на видни реформатори”, който се реализира с финансовата поддръжка на Европейската комисия. Партньори по плана бяха учебни заведения от Будапеща /Унгария/, Торун /Полша/ и Бецдорф /Германия/. В течение на две образователни години учениците проучваха и представяха видни персони, чиито живот и дело са свързани с района, в който живеят. По време на работните срещи в обособените страни сътрудниците посещаваха музеи, родни къщи и институции, свързани с тези персони.
Заключителната намира се организира в учебното заведение в Германия, което координира работата по плана. Учениците посетиха родната къща на Бетовен в Бон и се срещнаха с малко известни обстоятелства от живота му. В музея „ Къщата на историята” те наблюдаваха развиването на Германия от Втората международна война до днешни дни. В град Гисен те разгледаха музея „ Математикум”, чиято виртуална експозиция провокира интереса освен на интересуващите се от точните науки. Обиколката на района продължи с посещаване на град Вестервалд, обвързван с делото на Райфайзен. Най-голям интерес обаче провокира визитата в музея на Либих – академик, въвел практическите опити в процеса на университетското образование по химия. В достоверната му лаборатория те участваха на лекция, демонстрираща най-важните открития на химика.
Крайният артикул от работата по плана е галерия на плакати, свързани с определените от учениците реформатори. Те съдържат къса автобиографична информация и изложение на концепциите и делото им. В същото време въз основата на текстовете учителите създадоха образователни материали, които се употребяват в процеса на образование по немски език, който е работният език на плана. Изложбата беше открита в СУ „ Христо Ботев” по време на тържеството във връзка патронния празник на учебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР