Учениците от пловдивското начално училище Свети Климент Охридски няма да

...
Учениците от пловдивското начално училище Свети Климент Охридски няма да
Коментари Харесай

Заради пожар: Неочаквана ваканция в пловдивско училище

Учениците от пловдивското начално учебно заведение " Свети Климент Охридски " няма да учат в идващите 3 дни. Причина за това е избухналият тази заран пожар в образователното заведение. Така малчуганите ще се завърнат в класните стаи чак след Великден.
Училището е било посетено тази заран от специалисти от Регионалната здравна ревизия, които са създали замервания на качеството на въздуха и съществуване на нездравословни субстанции. Проверката е посочила, че няма превишаване на нормите, само че има мощен зноен аромат на изгоряла пластмаса, поради което идващите дни са оповестени за неучебни. Предстои повсеместен ремонт на изгорялата учителска публикация и намиращите се в съседство тоалетни. За задачата образователното заведение ще употребява средствата от застраховката, като с изключение на нея " Свети Климент Охридски " ще получи и помощ от община Пловдив, която разполага със специфичен фонд за спешни поправки.
Пожарът в учебното заведение в пловдивския регион " Южен " породи малко преди 7 часа тази заран. Според формалната информация в една от стаите се е възпламенил климатик. Огънят е локализиран и сподавен бързо от екип на Втора РСПБЗН без да се популяризира в останалите пространства. За благополучие няма потърпевши, защото сега на пожара не е имало образователни занятия.
Начално учебно заведение „ Свети Климент Охридски” е основано през 1935 година и е притежател на Орден „ Кирил и Методий” Втора степен. В него се образоват 285 ученика от първи до четвърти клас, проведени в 12 паралелки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР