Учениците от петите и шестите класове от ОМГ Академик Кирил

...
Учениците от петите и шестите класове от ОМГ Академик Кирил
Коментари Харесай

В Математическата гимназия в Пловдив изработиха 12-метров плакат 

Учениците от петите и шестите класове от ОМГ " Академик Кирил Попов “ – Пловдив създадоха дванадесетметров афиш, отдаден на тематиката за климатичните промени и битката с тях под вещото управление на преподавателката си по дисциплината " Човекът и природата “, Емилия Иванова.

Идеята за груповия план е въодушевена от креативен конкурс, разгласен от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Института за проучвания на климата, атмосферата и водите при Българска академия на науките (ИИКАВ - БАН) по случай Световния ден за битка с климатичните промени – 15 май.

Представители на двете институции разгледаха впечатляващата освен с размерите си, само че и с майсторското си осъществяване и наличие творба и разговаряха с учениците по отношение на една от най-големите закани и провокации за живота на нашата планета - изменението на климата. Всички се сплотиха към тезата, че би трябвало да се отнасяме към Земята като към наш дом, да поставяме всекидневни старания, да поддържаме и правим дейности за понижаване на въглеродния си отпечатък.

Младите създатели получиха грамота за най-впечатляващ план. Рекордният афиш ще остане да краси фоайето на гимназията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР