Учениците от ОУ Васил Левски“ в град Българово също ще

...
Учениците от ОУ Васил Левски“ в град Българово също ще
Коментари Харесай

Учениците в град Българово също ще учат технологии в иновативен STEM кабинет

Учениците от ОУ „ Васил Левски “ в град Българово също ще учат технологии, математика и роботика в новаторски STEM кабинет, който бе открит.

Създадената класна стая за изобретателни цифрови основатели е по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “.

Центърът разполага с съвременно софтуерно съоръжение, учебен програмен продукт и интерактивен панел, който ще ускори интереса на възпитаниците на образователното заведение към изучаваните естествени науки.

Кабинетът е оборудван с конструктори LEGO Wedo 2.0, роботчета вид „ PHOTON$ “, които се учат и развива дружно с децата и съвременен 3D принтер със програмен продукт за 3D модели и други

В STEM кабинета се организират часове с възпитаници, които учат „ Роботика и компютърно моделиране “ за 3-4 клас и „ Програмиране и роботика “ за 5-7 клас.

Всичко това ще разреши на учителите на гимназията да основават прекарване, с което да засилят още повече интереса на учениците към изучаваните предмети.

На откриването на STEM кабинета участваха управлението на учебното заведение, ръководителят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, представители на дирекция „ Образование “ в Община Бургас и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР