Учениците от ЕГ Иван Вазов ще почетат подвига на героите,

...
Учениците от ЕГ Иван Вазов ще почетат подвига на героите,
Коментари Харесай

Руската на патриотичен спектакъл за 3 март

Учениците от ЕГ „ Иван Вазов ” ще почетат подвига на героите, отдали живота си за свободата, в навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България.

По самодейност на управлението на елитната гимназия те ще гледат постановката  „ Епопея на забравените ”от 14,30 ч. на 23 февруари във Военния клуб. Моноспектакълът на Димитър Марков е основан на Вазовата „ Епопея ” и по текстове на Захари Стоянов, режисьор е Иван Панев, а цялостната  продукция е на Драматичен театър-Сливен.

" Надали има по-подходящ избор за честване на бележитата дата. Спектакълът води фена в пантеона на иконите на Българското възобновление: Левски, Бенковски, Кочо, Шипченската епопея… Едно увещание за незабрава, като апел към младата промяна на България! Урок, че без минало - няма бъдеще, без персони - няма общество, без история - няма народ! ", споделят уредниците. 

От управлението на ЕГ „ Иван Вазов ” споделят, че задачата им като преподаватели е не просто да вкарват учениците в света на познанието, а и да отварят сетивата им към изконното, към това, което ги построява като почтени българи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР