Учениците от Добричка област от днес ще бъдат обучавани дистанционно,

...
Учениците от Добричка област от днес ще бъдат обучавани дистанционно,
Коментари Харесай

Дистанционно обучават учениците в Добричко

Учениците от Добричка област от през днешния ден ще бъдат обучавани отдалечено, заяви за Actualno.com началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) Жоро Тошков. Той посочи, че в някои учебни заведения електронното образование е въведено напълно, само че в други единствено няколко деца от клас имат достъп до интернет в дома си. Четирима учители също не са свързани към световната мрежа и не могат да преподават от у дома. В случаите, където не е осъществена е-връзка, учителите приготвят материалите на хартия.
От РУО събират информация за линковете и графиците на образователния развой и в края на днешния работен ден ще разполагат с цялостни данни за действителната обстановка.
Някои учебни заведения към този момент са разгласили на страниците си опциите на онлайн образованието. На уеб страницата си управлението на междинното учебно заведение „ Климент Охридски “ се обръща към родителите на своите ученици и показва, че могат да се употребяват всички различни разновидности за учене и преподаване от разстояние. „ Подходящи са и електронните разновидности на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните запаси на редица снабдители. Комуникацията е допустима и посредством електронните дневници, е-поща, обществени мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва отдалечена поддръжка за самоподготовка и извършения “, показват от образователното заведение. Препоръката към родителите е да обезпечат нужните условия за ефикасен образователен развой, както и да оказват подпомагане на педагозите.
Последна информация и всичко за ковид, 16 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР