Учениците от 8 до 12 клас могат да се тестват

...
Учениците от 8 до 12 клас могат да се тестват
Коментари Харесай

Здравният министър предлага големите ученици да се изследват с тестове за възрастни

Учениците от 8 до 12 клас могат да се тестват с проби за възрастни. " Имаме задоволително количество от тях за 2 месеца напред. Можем да ги доставим незабавно и доста по-бързо ". Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров в сряда.

Преди ден от Министерството на образованието и науката (МОН) оповестиха, че до момента са получили от Министерство на здравеопазването 1 557 000 теста, които ще стигнат за тестването на дребните възпитаници от 1 до 4 клас до 10 декември. Така за огромните възпитаници още веднъж няма обезпечени количества.

В сряда Кацаров сподели, че закупуването и обезпечаването на тестванията за учениците не влиза изначално в отговорностите на Министерството на здравеопазването.

По думите му при щадящите проби за дребните възпитаници има закъснение, защото се намират на разнообразни митници в Европа.

Поръчани са 2.7 милиона теста със период на доставка 9-и декември, т.е. общо са контрактувани 4 милиона и 800 хиляди щадящи теста, от които са доставени на Министерството на образованието 1.5 млн. теста и 200 хиляди са налични в склада, сподели Кацаров.

Според него тези проби биха били задоволителни да обезпечат тестването на всички възпитаници в страната най-малко доникъде на януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР