Учениците от 5, 9 и 12 клас започват занятия в

...
Учениците от 5, 9 и 12 клас започват занятия в
Коментари Харесай

От 26 април - ето кои класове се връщат присъствено в училище

Учениците от 5, 9 и 12 клас стартират занятия в учебно заведение присъствено от през днешния ден, 26 април. Те ще са присъствено в клас 2 седмици, само че защото в първата седмица на май има единствено два образователни дни, то учениците ще учат присъствено до 14 май, гласи последната заповед.
Министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев, обаче, към този момент заяви, че откакто се регистрира усъвършенствана обстановка с пандемията и водени от желанието повече възпитаници да се образоват присъствено, се предлага от 10 май още два класа да се върнат в учебните заведения - 6 и 11 клас. От 17 май, когато трябваше да се върнат други три класа, да учат общо пет класа, предлага още Вълчев.
 МОН: Малките възпитаници се връщат в клас, огромните ще се редуват МОН: Малките възпитаници се връщат в клас, огромните ще се редуват
Учениците от 5 до 12 клас най-вероятно ще продължат да се редуват присъствено в учебно заведение през две седмици след пролетната почивка, коят...
Още от началото на месеца се позволява провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас, напомня БГНЕС.
Висшите учебни заведения към този момент организират практическите си занятия, образования и изпити по процедура на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриалните изпити с практическа част, които не могат да бъдат извършени в електронна среда, държавните изпити и отбрани на дипломни работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР