Учениците от 22-о Средно училище Георги С. Раковски в София

...
Учениците от 22-о Средно училище Георги С. Раковски в София
Коментари Харесай

Столично училище няма да отвори врати заради пореден сигнал за бомба

Учениците от 22-о Средно учебно заведение " Георги С. Раковски " в София през днешния ден няма да имат занятия, откакто в образователното заведение е бил получен сигнал за бомба, оповестява " Нова телевизия ". Училището се намира в непосредствена непосредственост до НДК.

Информацията за бомбената опасност е получена в 6 ч., когато в постройката не е имало възпитаници. Те са били връщани при идването си в учебното заведение, като то ще остане затворено в идващите 24 часа. Полицейското наличие в региона е засилено.

Вчера закани за бомби бяха подадени на служебните електронни пощи на десетки учебни заведения в София, Бургас и Варна. Всички възпитаници бяха евакуирани. По случая работи отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП, като имейлът евентуално е изпратен от чужбина, а текстът му е преведен на български с преводач.

 Сигналът за бомба в десетки учебни заведения е подписан със чудноват акаунт в Сигналът за бомба в десетки учебни заведения е подписан със чудноват акаунт в " Телеграм "

В полето за адресант на имейла стои името Егор Синянский, който се самообявява за представител на организацията " Free Misanthropic Unabombers Legion ", чиято цел е да " унищожи човечеството " и да взривява учебни заведения и колежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР