Учениците от 1. до 4. клас в Пловдивско се връщат

...
Учениците от 1. до 4. клас в Пловдивско се връщат
Коментари Харесай

Доставиха щадящите тестове в Пловдив - кога децата се връщат в клас

Учениците от 1. до 4. клас в Пловдивско се връщат в клас след тестване във вторник. В региона щадящите антигенни проби бяха доставени през днешния ден. Единствено в общините Перущица и Лъки децата ще учат присъствено без тестване, тъй като заболеваемостта остава ниска.

Близо 40 000 антигенни проби бяха доставени за Пловдивска област. До на следващия ден на обяд те ще бъдат разпределени.

Разчели сме ги да има за две тествания плюс малко запас, като остава запас в районното ръководство според от това какъв брой още родители ще подадат може би ще имаме за още един път, по-късно ще чакаме още веднъж организация за доставка или пък дай боже да се случи тъй че заболеваемостта да падне, сподели Антоанета Кръстанова – шеф на РУО-Пловдив.

Нито една паралелка няма да се върне към присъствено образование в 34 образователни заведения. Сред тях са и учебните заведения в квартал „ Столипиново “. В Пловдив 74% от класовете ще се завърнат в час.

Има доста учебни заведения, които са декларирали на 100%, че паралелките от 1. до 4. клас ще се върнат да се образоват в учебно заведение присъствено. В учебни заведения като „ Кочо Честеменски “ ще има и присъствено, и отдалечено образование. До петък вечерта продължава набирането на заявления от родители, които желаят децата им да се върнат на учебно заведение от вторник.

Аз напълно бях ангажирана със сина ми и за мен, а може би и за други родители е доста по-добре децата да се върнат по-бързо в учебно заведение. За нас е доста по-важно те да имат връзка между тях. Присъственото образование оказва доста огромно въздействие за социализацията на децата, сподели Николина Бранкова – родител на третокласник.

Направена е организация по двама души да дават отговор за всеки клас.

Децата ги викаме, които ще участват, в 7:30 в учебно заведение, условието е 30 минути преди този момент да не са яли и пили водичка, след което в случай че има дете с позитивен резултат ще бъде отделено, съпроводено от преподавател в специфична стая, която се намира против лекарския кабинет, ще се осведомят родителите, които навреме ще дойдат и ще вземат детето за повторна инспекция към този момент, сподели Теодорка Галенчева – класен началник в ОУ „ Кочо Честеменски “.

В община Раковски, където имаше митинг на родители против тестването и онлайн образованието, също ще се учи хибридно.

Те се съгласиха, че ще създадат избор за децата си и ще предпочетат единия от двата разновидността – дали да се върнат в учебно заведение посредством тестване или да останат у дома, добавя Антоанета Кръстанова – шеф на РУО-Пловдив.

Най-нисък е процентът в Сопот, където едвам 10 % от паралелките в начален стадий са изявили предпочитание да се върнат присъствено.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР