Учениците остават като в класните стаи, въпреки случаите на коронавирус

...
Учениците остават като в класните стаи, въпреки случаите на коронавирус
Коментари Харесай

Време ли е вече училищата да преминат изцяло на дистанционна форма заради COVID-19?

Учениците остават като в класните стаи, макар случаите на ковид в обособени паралелки или измежду учителите. Според някои шефове обаче е време да се премине към отдалечена форма на образование. На такова мнение е и шефът на 119-о СОУ в София Диян Стаматов.

"Причините са 3. Едната е, че те са по-дисциплинирани и могат елементарно да се оправят в обстановката с техника и връзки. Втората е, че много посещават разнообразни заведения. Третата е, че посредством понижаване на броя на учениците в постройката, ще се даде доста по-голяма действителна отдалеченост ", изясни той в "България заран ".

"София сега се намира в аления пик, който най-вероятно ще продължи незнайно време. Разумно е тази предварителна защита да бъде направена най-рано, с цел да не се окажем без учители след седмица-две ", акцентира той.

Директорът отбелязва, че би трябвало да има гъвкаворст в този развой.

"Всяка седмица има разнообразни срещи по разнообразни тематики. Днес имаме поредна среща с просветителното министерство, разговорът е извънредно ефикасен и динамичен. Най-вероятно в днешния ден ще има разнообразни решения ", сподели още Диян Стаматов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР