Учениците на Спортно училище “Георги Бенковски– Василики Кадоглу и Георги

...
Учениците на Спортно училище “Георги Бенковски– Василики Кадоглу и Георги
Коментари Харесай

Двама варненци се включиха в благотворителен маратон в Дордрехт

Учениците на Спортно учебно заведение “Георги Бенковски ”– Василики Кадоглу и Георги Цурев показаха България на благотворителен плувен маратон в побратимения на Варна град Дордрехт (Холандия). Те финишираха за 34 минути по 2,5-километровото разстояние. Двамата състезатели са спечелили в 79-ото издание на интернационалния плувен маратон Галата – Варна.

Състезанието в Холандия бе под наслов “Swim to Fight Cancer ” /Плуване за битка с рака/ и събраните средства ще бъдат предоставени за лекуването на деца с онкологични болести. По време на маратона е събрана сумата от 193 053 евро.

Преди старта, българските плувци се срещнаха с кмета на Холандия Ваутер Колф. Присъства и Мартен ван дер Вайден, олимпийски първенец от Пекин 2008 година, който през 2019 година изплува 163 км, като част от същата самодейност. Партньорските връзки сред Община Варна и Община Дордрехт датират от 2001 година Двата града си сътрудничат интензивно в взаимни европейски планове и в общи начинания в областта на бизнеса, културата, ИКТ, образованието, обществените услуги, младежките действия и спорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР