Учениците на пловдивския художник Милен Сиромашки подреждат изложба в Народното

...
Учениците на пловдивския художник Милен Сиромашки подреждат изложба в Народното
Коментари Харесай

Милен Сиромашки подрежда изложба на учениците си в Народното събрание

Учениците на пловдивския художник Милен Сиромашки подреждат галерия в Народното събрание. Plovdiv24.bg беседва с създателя - за школата, за възпитаниците, за самодейността, за вдъхновението и движещата мощ на изкуството.

В школата му " Art studio Milen Siro " добре пристигнал е всеки - дребен и огромен, решил да се допре до изобразителното изкуство и без значение от водещия претекст - дали поради професионална подготовка, или за занимание. " Към всеки се подхожда самостоятелно съгласно потребностите му ", споделя Сиромашки. А студиото на ул. " Стръмна " 8 се вписва идеално в неповторимия дух на Стария град. Най-добрите произведения на възпитаниците му пък тази година ще бъдат изложени в самото Народно заседание. 

" Темите на изложбата са най-различни, техниките също. Заглавието й е " Импресии ", тъй като има доста цвят, доста усещания. Надявам се да оставим такива о у публиката. Всеки един от създателите се е постарал оптимално. Голямата ни концепция е да представим Пловдив като град на създатели, като град, който ще е Европейска столица на културата. "

Откриването й е на 25 октомври от 11,30 часа.

Иначе в персонален проект сега Милен Сиромашки готви своя изложба, която ще подреди в Австрия, готви и специфична изява за 2019-та година, когато публиката може да чака 40 платна изцяло разнообразни от досегашното му творчество.

" При мен любовта към изкуството е водеща. Стремя се да я предам и на хората, които образовам, тъй като няма нищо по-истинско от изкуството, където всичко се вижда ", разяснява създателят. Какво още показа Милен Сиромашки, вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР