Учениците, които не са взели необходимия материал ще се върнат

...
Учениците, които не са взели необходимия материал ще се върнат
Коментари Харесай

40 хил. деца отиват на лятно училище

Учениците, които не са взели нужния материал ще се върнат лятото в клас, като уроците най-вероятно ще се преподават навън. „ 1-2% от учениците въобще не са взели участие в онлайн образованието. 10-11% са взели участие асинхронно, само че най-вече посредством обществени мрежи, само че не и посредством просветителни платформи. Тези деца в този момент ще доучат, в случай че не съумеят да компенсират изоставането, ще останат в същия клас “. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев в изявление за бТВ. Той заяви, че общият брой на тези деца е към 40 хиляди от 730 хиляди

Просветният министър разяснява, че се надява образователната година да стартира на 15 септември, само че Министерството на образованието е готово датата да бъде отсрочена при втора вълна на ковид.

Организацията за провеждането на държавния зрелостен изпит по Български език и литература е добра, макар че тази година ситуацията е необикновена, разяснява матурите Вълчев. По думите му максимален проблем е било обезпечаването на нужните квестори.

„ Имаме запас от квестори на учебно равнище – във всяка една стая по двама. Дори един да не пристигна, другият може да поеме. Има камера във всяка една стая, която също подсигурява против преписване. Имаме запас от квестори на регионално равнище “, добави просветителният министър. Той изясни, че преподавателите в рисковата група са се отказали да бъдат квестори и са били сменени с по-млади техни сътрудници.

„ Като физическа среда, учебните заведения са допустимо най-безопасните места. Били са затворени 2, 5 месеца, дезинфекцират се всяка седмица. С всички ограничения за отдалеченост, не би трябвало да има риск от заразяване. По-безопасни са от всеки един различен обект “, сподели Вълчев.

Министърът на образованието уточни, че близо 90% от учебните заведения са съумели да усвоят целия образователен материал, даже тематиките, които не са заложени в конспекта за матурата. Той изясни, че тази година закъснение е имало и поради грипните ваканции, само че множеството учители са компенсирали времето поради неналичието на учебни екскурзии и зелени учебни заведения.

„ 10% ни заявиха, че мъчно обгръщат учениците по време на изключителното състояние. Като цяло, обучителният развой протече добре в електронна среда. Но образованието не е единствено образование, то е и социализация. Надявам се при започване на идната образователна година да се върнем към присъствената форма “, означи отрасловият министър.   Той още веднъж заяви, че по време на грипните ваканции към този момент ще се учи отдалечено и няма да се губи материал.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР