Учениците и техните преподаватели, които бяха върнати в България с

...
Учениците и техните преподаватели, които бяха върнати в България с
Коментари Харесай

2 седмици карантина за учениците върнати от Милано

Учениците и техните преподаватели, които бяха върнати в България с държавния аероплан от Италия ще останат под карантина две седмици, съобщи бТВ.

Петя Борисова – майка на десетокласник, изясни, че положението на сина й е положително. „ Децата са изолирани, съблюдават се ограниченията в къщи. Мисля, че няма място за терзание и суматоха в града “, сподели дамата.

По думите й е имало терзание по отношение на създалата се конюнктура, само че децата са били изолирани и са били без контакт със болестта. „ Имахме контакт с тях. Всичко беше умерено, както и в сегашния миг “, означи майката.

Евгени Чобанов, един от персоналните лекари на децата, увери, че родителите им са инструктирани и знаят какво да вършат. Те би трябвало да засилят персоналната хигиена и учениците да стоят в къщи, с цел да лимитират контактите по всевъзможен метод. А при първи признаци да осведомят персоналните си лекари когато и да е на денонощието.

Елена Балтаджиева – кмет на община Каварна, беше безапелационна, че няма мотив за суматоха в града. „ Личните лекари управляват обстановката, родителите на децата съблюдават напътствията “, уточни тя. Най-добрият вид е децата да останат в къщи, уточни и Елена Балтаджиева.

Местната власт, лекарите и родителите на децата, които са се върнали от Италия, споделят, че на този стадий заплаха няма. Днес следобяд в Каварна се събира Кризисен щаб точно поради ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР