Ученици възраждат кулата на Сачмената фабрика Ученици от Математическата гимназия

...
Ученици възраждат кулата на Сачмената фабрика Ученици от Математическата гимназия
Коментари Харесай

Малкият Париж и големите ученици

Ученици възраждат кулата на Сачмената фабрика

Ученици от Математическата гимназия взеха решение да възстановят кулата на тогавашната Сачмена фабрика - изгубения знак на " Кючук Париж ". Гимназистите са разбрали, че родолюбието не се пази в кухи патриотарски речи, а е запазване на историческата памет. Проумели са, че без знаците на предишното най-старият жив град в Европа ще остане единствено най-старият. И залагат на съзиданието.  

За разлика от някои чичковци в Народното събрание, които залагат на разрушението. На монументи, на плочи с петолъчки, на статуи, на Братски могили, единствено тъй като са имали нещастието да бъдат издигнати в една ера, която, отречена или не, е част от историята ни. 

Учениците са строителите на модерна България. А истеричните политизирани чичковци са нейните разрушители. Те желаят да градят европейско бъдеще върху заличеното българско минало. А това няма по какъв начин да стане, тъй като сходно бъдеще ще рухне върху нещастните политически дюлгери.

Нямали сме  историческия късмет да си построим Айфелова кула, само че пък сме вдигнали кулата на Сачмената фабрика. Тя е признакът на нашия дребен Париж и по тази причина би трябвало да я има. 

А Малкият Париж не е за дребни хорица с политически сачми в главите.

Малкият Париж е за огромните възпитаници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР