Ученици ще демонстрират умения във футуристичната изяваРоботи ще се изправят

...
Ученици ще демонстрират умения във футуристичната изяваРоботи ще се изправят
Коментари Харесай

Роботи се изправят един срещу друг в Бургас

Ученици ще показват умения във футуристичната изява

Роботи ще се изправят едни против други в границите на ученическо съревнование в Бургас (източник: CCO Public Domain)

Атрактивно шоу с борба на роботи следва през днешния ден в Бургас. Това не е сюжет на научно-фантастичен филм, а действително съревнование по роботика, в което ще вземат участие възпитаници от професионалните гимназии с проучване на осведомителни технологии.

„ Robo Challenge Burgas “ ще се организира от 15 ч. на площад „ Тройката “, заяви уеб сайтът на Община Бургас. Футуристичната конкуренция ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, съревнование с Лего роботи и проява на роботи.

Целта на надпреварата е учениците да показват познания и умения в региона на актуалните осведомителни технологии, ръководството на киберфизични системи и логаритми, прецизират уредниците от Община Бургас, Центъра за поддръжка на личностното развиване и университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.
още по тематиката
В надпреварата ще вземат участие възпитаници от Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, в която децата учат роботика, ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ПГЕЕ „ Константин Фотинов “ и ПГМЕЕ.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в „ Robo Challenge Burgas “, ще показват макети и съоръжения в особено готова шатра, където в същото време искащите ще се осведомят и за специалностите, които оферират учебните заведения.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-хубава фотография с дрон. Жури ще дефинира най-хубавите снимки, а за спечелилите са планувани награди. При неприятни метеорологични условия надпреварата ще се организира в Дома на Нефтохимика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР