Ученици показаха нагледно, че пътуването във времето е възможно. Мариян

...
Ученици показаха нагледно, че пътуването във времето е възможно. Мариян
Коментари Харесай

Абитуриенти изобретиха телефон с шайба и СИМ карта

Ученици демонстрираха образно, че пътуването във времето е допустимо. Мариян Захариев и Велислав Великов сътвориха ретро телефон с шайба, който работи със СИМ карта.

Мариян и Велислав приключват столичното Технологично учебно заведение „ Електронни системи " към Техническия университет в София. Разказват, че когато за пръв път видели телефон с шайба, почнали да търсят бутони, с цел да наберат номер. Впоследствие разбрали, че би трябвало единствено да завъртят шайбата.Така момчетата решили да комбинират остарялото и новото и да основат ретро телефон, които да дава отговор на актуалните технологии.

"Ако питате множеството хора какво е телефон с шайба, доста от тях не знаят какво е това. Това беше една концепция, с която да го върнем, един тип ", сподели пред камерата на Българска национална телевизия Мариян.

Вдъхвайки нов живот на старите движимости, Мариян и Велислав не крият технологията, по която са основали телефона с шайба и СИМ-карта. Те са уверени, че старите технологии имат място в бъдещето.

"Самият тип и методът му на работа връща времето обратно. Отдолу има, микроконтролер, които ръководи данните, които се подават и одобряват от СИМ-модула. Има преобразователна скица на напрежение, тъй като модула работи на специфична 4.1 волта напрежение. Шайбата също се ръководи от този микроконтролер ", разкри Велислав.

Момчетата описват, че желаят да развият своята иновация. Смятат да прибавят нови функционалности, тъй като за момента телефонът може единствено да набира.

"Имаме концепция да прибавим, ролбак. Тоест да набира телефони, които към този момент са звънели. Също желаеме да сложим светлинка да мига, в случай че имаш пропусната позвъняване ", сподели Мариян.

"Тоест, когато един телефон звънне на този телефон, номерът да се резервира в памет и по този начин тези ало-измамниците могат да бъдат проследени по телефонен номер ", добави го Велислав.

Мариян и Велислав са безапелационни, че ще продължат да се занимават с огромната си пристрастеност - технологиите. Но първо желаят да завършат учебно заведение, а по-късно да продължат образованието си в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР