Ученици от Велико Търново вече няколко месеца посещават реанимацията на

...
Ученици от Велико Търново вече няколко месеца посещават реанимацията на
Коментари Харесай

Ученици, мечтаещи да станат лекари, посещават болницата във Велико Търново

Ученици от Велико Търново към този момент няколко месеца посещават реанимацията на регионалната болница, с цел да следят работата на лекарите и медицинския личен състав. Всички те мечтаят да станат лекари. Нямат самообладание да завършат медицина и да избавят човешки живот, по тази причина решили занапред да натрупат познания.

Желанието на учениците да следят от близко работата в реанимацията, изненадало лекарите.
Д-р Сибила Маринова, шеф на ОАИЛ в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ": Дойдоха, с цел да си приказваме за донорството. След като приключихме диалога, част от тях изявиха предпочитание да дойдат отново.
Георги Стоянов, възпитаник: По-добре е да дойдеш, да видиш, да усетиш тръпката като предстоящ доктор.

По време на визитите си в отделението, учениците почнали да четат здравна литература, да задават въпроси и даже се сдобили с лекарско облекло.
Нелина Бонева, възпитаник: Решихме да си купим същински лекарски екипи и да свикнем с това, което ще носим в бъдеще.Костадин Радославов, възпитаник: Задачите, които ни слагат са да следим и да помним, може и да ни попрепитат, по какъв начин се случват нещата.
Освен, че са уверени в фантазията си да бъдат лекари, учениците нямат самообладание да стартират да работят действително, а желанието им прави извънредно щастливи лекарите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР