Ученици от училищата Св. Климент Охридски“, Св. Патриарх Евтимий“, Паисий

...
Ученици от училищата Св. Климент Охридски“, Св. Патриарх Евтимий“, Паисий
Коментари Харесай

Детски празник в Цар Симеоновата градина

Ученици от учебните заведения " Св. Климент Охридски “, " Св. Патриарх Евтимий “, " Паисий Хилендарски “, " Д-р Петър Берон “ и " Екзарх Антим I “ се включиха в детски празник в Цар Симеоновата градина във връзка Европейската седмица на подвижността. Той е проведен от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив и дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ към община Пловдив.

Старт на детския празник дадoха шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив доцент Стефан Шилев и кметът на регион " Централен “ Георги Стаменов. Те приветстваха участниците в акцията и им пожелаха безаварийно каране на колела и сполучливо показване в съревнованията. " Надяваме се вие и вашите родители да употребявате по-често колела, с цел да се понижи замърсяването на въздуха в нашия хубав град и да опазвате природата чиста “, прикани доцент Шилев. 

Децата се състезаваха по скоростно и майсторско каране на колела, тротинетки и ролери, игри по сигурност на придвижването и рисуваха на асфалт.

След оспорвано състезание в скоростната права бяха избрани спечелилите. Най-бързо мина дистанцията от 100 метра с велосипед – за 10 секунди, Петър Запрянов от ІІ " а “ клас на ОУ " Екзарх Антим I “. Той завоюва нов велосипед от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Сред девойките най-бърза се оказа Дара Гецова от ІІ " г “ клас на СУ " Паисий Хилендарски “. Тя получи ново колело.

Младите спортисти се оправиха чудесно в 6-те къта с разнообразни интензивности, както и в арт ателието, където рисуваха на асфалт. Сред атрактивните игри бяха " Тебеширеният лабиринт “ и " Заедно “, където децата демонстрираха екипен дух и екипност в присъединяване си. Придвижвайки се по двойки, те сглобяваха логото на Пловдив като Европейската столица на културата през 2019 година Специално за празника във връзка седмицата на подвижността малчугани от детските градини в регион " Централен “ бяха организирали галерия със свои произведения.

Всички участници в съревнованията в Цар Симеоновата градина получиха награди от уредниците. Грамотите и подаръците връчи зам.-кметът на регион " Централен “ Деница Чингарова. В празника се включиха и малчугани, които бяха в парка с родителите си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР